ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αρχηγός ΓΕΣ για προκλήσεις Τούρκων: Διαρκής ετοιμότητα και ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αρχηγός ΓΕΣ για προκλήσεις Τούρκων: Διαρκής ετοιμότητα και ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 | 12:10

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης απευθύνθηκε στους αξιωματικούς που χθες παρέλαβαν τα ξίφη τους χθες στην Αλεξανδρούπολη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στην ημερήσια διαταγή του με αφορμή αυτή την τελετή, ο Έλληνας στρατηγός περιέγραψε την γεωπολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει «κόκκινο» και τόνισε ότι η επιλογή του Έλληνα αξιωματικού είναι μονόδρομος:

«Είναι γνωστό ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, η οποία επηρεάζει πολυποίκιλα τόσο την Πατρίδα μας όσο και τον καθένα μας ξεχωριστά, επηρεάζοντας τις σκέψεις και τις δράσεις όλων.

Για τον Έλληνα Αξιωματικό όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογών. Έχει ταχθεί να «φυλάττει Θερμοπύλες» και ως εκ τούτου ουδεμία έκπτωση επιτρέπεται.

Το χρωστάμε στον Ελληνικό Λαό, το χρωστάμε στους αθάνατους προγόνους μας, το χρωστάμε τέλος στα νεώτερα στελέχη, στα οποία πρέπει να μεταδώσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας για το μέλλον.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι, ανεξάρτητα της οικονομικής κρίσης, το γεωπολιτικό περιβάλλον ενδιαφέροντος της Χώρας μας παραμένει ασταθές και επικίνδυνο, ιδιαίτερα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας η οποία στην παρούσα περίοδο βρίσκεται σε έξαρση.

Το γεγονός αυτό επιβάλλει τη διαρκή ετοιμότητα και ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για αποτροπή όλων των πιθανών προκλήσεων και για άμεση αντίδραση έναντι των όποιων απειλών, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο Στρατός Ξηράς, αποτελώντας παραδοσιακά βασικό πυλώνα της συνολικής στρατιωτικής ισχύος της Χώρας μας, απαιτείται να συμβάλλει ουσιαστικά στα προαναφερθέντα έργα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείστε όλοι να συνεισφέρετε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας. Κύρια αποστολή σας είναι να καλλιεργήσετε στα νεότερα στελέχη του Στρατού μας επιτελικές ικανότητες, όπως την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, την ορθή εκτίμηση καταστάσεως και την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων.

Πρωτίστως όμως να τους εμπνεύσετε τις παραδοσιακές στρατιωτικές αρχές και αξίες, οι οποίες πρέπει να κοσμούν έναν στρατιώτη.

Τη φιλοπατρία, τη λεβεντιά, την ειλικρίνεια, την ανάληψη ευθυνών, τη μεγαλοψυχία και βεβαίως τη συναδελφικότητα.

Στη βάση αυτών των χαρακτηριστικών, σας παροτρύνω να συνεχίσετε να εργάζεστε με ζήλο, ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική λειτουργία του Στρατού μας και διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των αυριανών ηγετών – μαχητών που θα έχουν την ικανότητα και τη θέληση να ΜΑΧΟΝΤΑΙ και να ΝΙΚΟΥΝ.»



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger